ARHIEPISCOPIA ORTODOXA ROMÂNĂ DIN CELE DOUĂ AMERICI

CATEDRALA SF.ÎMPĂRAŢI CONSTANTIN ŞI ELENA


5406 N. Newland Ave, Chicago, IL 60656
Ph: (773) 353-7416; Fax:(773) 774-1805
cler@catedrala.org

Comunitate:

 Anunturi
› Din 28 mai 2020 au fost inlocuite restrictiile pentru desfasurarea slujbelor cu recomandari.
Va rugam sa cititi si sa respectati aceste RECOMANDARI acordand respectul tuturor celor care doresc sa participe la slujbe in conditii de siguranta:
1. Igienizarea mainilor cu sanitizer la intrarea in biserica.
2. Purtarea mastii in biserica (e de preferat sa o folositi pe cea personala; veti gasi la intrare masti daca nu aveti).
3. Pastrarea distantei dintre persoane in biserica.
4. Locurile din biserica vor fi marcate: cele cu perna pot fi ocupate, celelalte sunt marcate NU VA ASEZATI! Vor fi banci libere pentru a pastra distanta. Familiile pot fi impreuna pe aceeasi banca. RUGAM PARINTII SA ISI TINA APROAPE COPIII.
5. AVEM 70 DE LOCURI IN BISERICA. Cei ce veti ajunge la biserica dupa ocuparea lor veti putea urmari slujba in sala sociala pe ecran.
6. FAMIILE CU COPII SUNT RUGATE SA STEA IMPREUNA LA BALCONUL DIN DREAPTA.
7. Credinciosii care au febra sau alte simptome specifice de gripa sunt rugati sa continue sa urmareasca slujbele online. Credinciosii care au avut simptome, au fost testati pozitiv sau negativ cu CoVid19 sunt rugati sa contacteze preotii Catedralei inainte de a veni la slujba.
8. Va rugam sa respectati distanta cand veniti la impartasit si la miruit.
9. Va rugam sa respectati indrumarile organizatorilor.

Cei care nu sunteti confortabili cu implinirea acestor recomandari, va rugam sa participati la slujbele de peste saptamana cu prezenta unui numar mic de credinciosi. Va rugam sa fiti incredintati ca toate suprafetele sunt igienizate inainte si dupa slujba.
Slujbele din zilele de sarbatoare peste saptamana, sambata si duminica vor continua sa fie transmise live online pe situl www.biserica.tv.

De duminica 21 iunie reluam COFFEE HOUR. Avem rugamintea sa respectati recomandarile de igienizarea mainilor si pastrarea distantei dintre persoane. Vor fi doua cafetiere. Mesele vor fi distantate si cu doar 5 locuri. Familiile sunt rugate sa se aseze impreuna la aceeasi masa. Va multumim de intelegere!

De duminica 28 iunie vom relua activitatile cu copiii dupa Sf. Impartasanie PENTRU COPII INTRE 3 SI 11 ANI urmarind reguli specifice de igienizare si distantare pentru SCOLI. Va rugam sa respectati indrumarile organizatorilor!


› Pomelnicul familiei pentru Sf. Liturghie, Sf. Maslu si slujba parastaselor poate fi trimis prin posta la adresa 5406 N. Newland Ave. Chicago IL 60656 sau prin email la cler@catedrala.org. Orice donatie pentru sustinerea Catedralei este binevenita si poate fi facuta prin posta sau direct prin Paypal/Credit Card/GooglePay pe situl Catedralei.

› In fiecare saptamana MARTI SI JOI SEARA la orele 8.00PM pana cand epidemia va trece, preotii si credinciosii parohiilor Mitropoliei sunt indemnati sa citeasca acasa Paraclisul Maicii Domnului.

› Vizitati magazinul online de carte religioasa al catedralei noastre.


Program Liturgic
Miercuri, 08 Iulie
- 7:00PM - Acatist

Joi, 09 Iulie
- 6:00AM - Sf. Liturghie

Vineri, 10 Iulie
- 7:00PM - Acatist

Sâmbătă, 11 Iulie
- 8:30AM - Utrenia
- 9:30AM - Sf. Liturghie urmata de slujba parastaselor
- 7:00PM - Vecernia

Duminică, 12 Iulie - Duminica a 5-a dupa Rusalii
- 8:30AM - Utrenia
- 10:00AM - Sf. Liturghie

 

"Chipul Crucii Tale pe cer văzându-l şi ca Pavel chemarea nu de la oameni luând, cel între împăraţi Apostolul Tău, Doamne, împarăteasca cetate în mâinile Tale a pus-o, pe care păzeşte-o totdeauna în pace, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule, Iubitorule de oameni. (Tropar)"